Wednesday, 13 March 2013

' GEMUK GEMUK GEMUK '


  "budak gemok , budak gemok"
"weyy, aku tgk badan kau makin gemok lhh"
"dh gemok, lari pn tak larat sehh"
"dah gemok, tak sedar diri. perasan cantik!"

Debaboom ! okayy, today aku nk post entry about something agak sensitif bg girl, MAYBE ! But bg aku yeah tersangat lhh sensitif beb .. Ini bukan soal family, ini bukan soal hidup mati, ini bukan soal politik atau agama .. Tapi ini soal GEMUK wey ! yeah gemuk gemuk gemuk . naik muak dgn perkataan nii. WHY ? sbb ak pn ada lahh sikit sikit dalam condition nii haa . Let me share something with you here. Well dulu masa kicik kicik wa sngt tembam woo , manyak comel . tapi tak sangka pulak melarat ke besar en en . Adakah ini salah ayah wa yg suka hadiahkan coklat & gula gula *salahkan org lain* haha semestinya tidak .. masa kecik org tade lahh kisah sngt betol ta . tambah pulak , makin gemuk , makin org geram . haha well biasa , ta boleh buat apa kalau dh dilahirkan cun melecun *perasan , sila tampar muka sendiri* hee -.- tapi ini menjadi satu masalah yang sangat besar bila da masuk sekolah . nak tempek bedak bg putih , nak lawa lawa , nak comey comey . haaaaaa tapi gemuk ! acano ? tak kisah laaa kalau tade yang mengata . apakan daya org yg gemuk ni kan selalu jd bahan tawu ta ? lg tension bila Pendidikan Jasmani wehh ! bapak ah , mcm nk sorok jee muka nii . Kononnyaaa org gemuk nii ssah nk bersukan, tak larat nak lari apa bagai . weyy aku atlet jugak eh eh . lain kali jgn pandang sebelah mata , alang alang taknak tgk tutup terus mata tuu haa . tak nmpk apa , tak lahh tambah dosa mengata org *jeling* bila naik sekolah menengah tade lhh problem sngt oh . sebabnya agk kuat lhh bersukannya . main itu main ini . pendek kata semua aku main lahh #tolong pikir dengan agak logik okayy (; 

                                      .........................................................................

Haaaa ni lain sikit sebab masa ni zaman cintan cintun start ! hee act. dah lama bergiat dlm kerja ni tp da masuk zaman kolej semuanya dah menjadi serious *malu wehh* hehe well , kalau dah kiut miut , chubby mcm aku , mesti lhh dpt bf smart en en #err yeke ? even dia jenis yg tak memilih , tak kisah aku mcm mana , gemok ke , hitam legam ke , gigi rongak ke ap ke tapi aku ni as gf dia nk yg terbaik untuk kitaorg .. Then bermula lhh sesi menguruskan badan .. haha Believe it or not menjadi lhh jugak plan aku tknk mkn or so on . BUT ! untuk 3 hari okayyy ! haha after that bila keluar mkn jee mesti aku makan jugak . ikut nafsu muntah kedarah aku ni haaa . tp si dia ni pn pandai jugak . dia akn paksa aku makan . heyy sedar tak kite nii nk kurus , faham ? errr -.- Then bila jumpa family ahh en , mesti diorang puji kurus lhh , makin lawa lhh . mmg lhh sbb maybe aku lebih kurus dari dulu , padahal tade kurus mana pon ! yelah dulu kn aku gemok , selekeh selebet apa semuanyaa ad ohh . tp bila dah dipuji mcm tu , dgn tak sedar diri , riak & takbur aku pn mulakn balik hobi makan aku ni .. sekarang cuba bgtawu mcm mana aku nak kurus ? hahaha then lastly aku ambik keputusan redha je lhh . aku buat apa yg termampu . tapi AKU MEMANG NAK KURUS OKAY ? so usaha & semangat tu ada lg lahh . Insyaallah impian aku tuu akn direalisasikan (: DAN yelah sesiapa yg alami nasib yg sama.. tape wehh aku faham sangat .. tp nk buat mcm mana kn .. insyaallah kita pn boleh mcm org lain . kita pn cantik dgn cara kita yg tersendiri . kalau ada yg kutuk bagai tu korang anggap je diorang cakap dengan cermin , kutuk diri sendiri . Diorang tu tak cukup kasih sayang tuu , dengan harapan nakkan perhatian lettew . haha EASY & ACCEPTED (: 

much love , dila (: