Friday, 15 March 2013

CERITA HATI ♥

 assalamualaikum dearies 


Ya Allah , jika benar dia untukku , 
kau tetapkan lah hatinya dgn hatiku .
Sesungguhnya itu yang aku harapkan ..

Cinta itu lumrah kehidupan.. Binatang yang tidak mempunyai akal fikiran juga punya rasa kasih, membina sebuah keluarga apatah lagi manusia iaitu sebaik baik ciptaan Tuhan.. Semua orang menginginkan rasa mengasihi & dikasihi , menerima & diterima dan tak terkecuali aku (: dulu di zaman persekolahan , ya rasa ini dihalang oleh parents . really understand why .. setiap parents mesti nakkan yang terbaik untuk anak diorang kn ? then "belajar dulu, nanti baru bercinta" dijadikan alasan & sebab munasabab . Semuanya cinta monyet . kdng kdng pelik dgn diri sendiri . knp lhh dulu msa budak budak da boleh terjebak dgn semua nii . weirdooo ! but now everything change (: 

Menjejak kaki ke kolej , belajar erti hidup berdikari bila berjauhan dengan family , belajar untuk lebih memahami erti sebenar kasih sayang yang selalu disebut sebutkan tuu . Cinta tak pernah salah memiliki . yang salah siapa ? yeah kita , kita yang salah memilih , salah memilih cinta yang kita sangka cinta sejati rupanya cinta monyet .. tapi lain ceritanya bila di kolej .. Dalam menjalani kehidupan seorang pelajar , banyak masalah yang menyebabkan masalah jiwa , almaklum lhh baru putus cinta .. tetapi dalam masa yang sama datang seorang hamba Allah dalam hidup aku yang tak kusangka kini menjadi kekasih hati , pengarang jantung ceyywah ! and guess what ? this time , parents tak membantah even ckp takboleh ! tapi jd lebih supportive , suruh jaga hubungan dgn elok and that time ayah kata anak ayah dah besar . and i was like Alhamdulillah they can accept this relation and angah janji akan jaga elok elok . aku selalu pegang kata kata 'Allah menarik seseorang dari kita mungkin ada hikmah disebaliknya , mungkin Dia nak bg kita someone yang lebih baik untuk jaga & bimbing kita' . yeah maybe thats true . maybe dgn kehadiran insan bernama MUHAMMAD ARSYAT BIN ADENAN boleh membuatkan hari hari aku lebih sempurna ..

Nothing to be lied on , sejak kehadiran dia dalam hidup ni , bahagia tu sentiasa melekat kat hati ni . maybe kadang kadang bertikam lidah , masing masing ego nk tegakkan kebenaran , bermasam muka , jealous tak kena tempat but believe me rasa sayang ni tak pernah berubah #lap airmata :') yeah maybe sometimes gaduhnya melebih lebih , tertinggi suara apa bagai tapi tu semua bukan dari hati . ntah dari lubuk mana ntah *pandang tempat lain* ^^


Masa first time kenal awak , tak pernah pn terdetik kt hati ni kita akan serapat mcm sekarang . takdir Tuhan kn ? and the night you ask that special question , nothing could be say . even 'HAPPY' could not describe this feeling . IM TOO HAPPY ! maybe we are still too young . but believe me or not , for me , age is just a number . yeah true JODOH MEMANG DI TANGAN TUHAN tapi kita sebagai hambanya perlu berusaha kn ? why not if we've in love with someone , kita doakan supaya dijodohkan dgn org pilihan kita . there's nothing impossible in this world right . Tuhan itu maha mendengar . but seriously with this age , no more time to playing around with others feeling . yeah serious is the only way (:


awak .. 
you know what ? kite taknak minta apa apa dari awk , bukan H A R T A ! tapi cukuplah dgn kejujuran & keikhlasan awak terima kite . serious dengan hubungan ni . kite tak perfect untuk awak . tapi kite ada masa lg untuk sempurna diri kite & insyaallah hidup awak one day .. please jaga hati awak , iman awak untuk saya boleh ? stay with me always . kite tak minta seorang ustaz , seorang imam . kite just minta awak jadi diri awak and stay there . stay in my heart and love me (: and you'll be mine , insyaallah amin ..